Учени от университета в Орегон установиха, че двойките прерийни полевки се

...
Учени от университета в Орегон установиха, че двойките прерийни полевки се
Коментари Харесай

Когато започнат да пият, полевките изоставят партньорите си

Учени от университета в Орегон откриха, че двойките прерийни полевки се разделят, в случай че самецът стартира да пие, съобщава  " Дейли мейл ". 

По този мотив изданието написа, че за следващ път се потвърждава, че спиртните питиета са зложелател на дълготрайните връзки. Полевките са от дребното животни, които откриват дълготрайни моногамни връзки. Но се оказало, че когато самците пият алкохол, те са склонни към невярност и към чифтосване с други женски.

При полевката трезвеник сходно държание не се следило. А когато под въздействието на алкохола самецът стартира да ухажва други женски, неговата партньорка му обръща тил.

Според създателя на проучването Андрей Рябинин от Орегонския здравен и теоретичен университет зависимостта сред пиенето и разпадането на една връзка има биологични корени.

В този ред на мисли хората и полевките имат доста общи неща. По време на тестванията проличало, че самците, които пият сами, прекарвали по-малко време с някогашните си партньорки и проявявали интерес към непознати. А тези, които изобщо не консумирали или пиели в компанията на половинките си, се задържали повече с тях. Но алкохолът рано или късно ги тласкал към невярност. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР